Ouders willen schoolbus Ter Borch behouden/ 1 minuut leestijd

Ouders van de kinderen in Ter Borch die naar de basisschool Paterswolde Noord gaan onderzoeken samen met Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe of de schoolbus naar de school kan blijven bestaan.

De schoolbus werd een aantal maanden geleden in het leven geroepen omdat de school in Paterswolde moeilijk bereikbaar was vanuit Eelderwolde en Ter Borch vanwege een afsluiting van een deel van de Groningerweg tussen Groningen en Eelde-Paterswolde. Bussen konden nog wel over de Groningerweg, doordat er een tijdelijke bussluis was aangelegd. Twee bussen reden elke dag heen en terug naar en vanaf de school. De bus kende twee opstapplaatsen, namelijk Ter Borch en Eelderwolde.

Na de kerstvakantie keren de bussen niet terug vanwege het afronden van de werkzaamheden. De ouders zien de voordelen van de bus in. Daarom willen zij het vervoer naar de basisschool zo snel mogelijk doorzetten. In de zomer verhuist de school naar de wijk Ter Borch. Ook de Menso Altingschool krijgt een plekje in het nieuwe multifunctionele gebouw in Ter Borch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *