Chauffeurs bezorgd om aanbesteding/ 1 minuut leestijd

De buschauffeurs van Arriva in Groningen en Drenthe zijn bezorgd om de nieuwe aanbesteding. Honderden chauffeurs dreigen de dupe te worden van deze aanbesteding.

De provinciebesturen van Groningen en Drenthe willen de twee provincien opsplitsen in zeven of acht nieuwe concessiegebieden. Zoals bij elke aanbesteding mogen ook bij deze aanbestedingen naast grote bedrijven als Arriva en Connexxion kleine bedrijven zich inschrijven. Dit kunnen ook touringcarbedrijven zijn. Wanneer dit gebeurt komen de chauffeurs van het betreffende gebied ook in dienst van deze werkgever, en wanneer dit een touringcarbedrijf is zou dat kunnen betekenen dat de betreffende chauffeurs naast lijndiensten ook tochten moet rijden in een touringcar naar het buitenland. Ook de CAO van de chauffeurs zou verslechteren.

De vakbonden eisen bij de aanbesteding de keiharde garantie dat het soort werk en de arbeidsvoorwaarden van de buschauffeurs niet veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *