Het OV-bureau Groningen Drenthe is van start gegaan met de voorbereiding op de aanbesteding van de nieuwe busconcessie ingaande per 2020.

Belangrijke punten in de ‘nota van uitgangspunten’ zijn doorzetten op het ontsluiten via knooppunten, de inzet van schonere en stillere bussen en het bereikbaar houden van kernen, voorzieningen en belangrijke bestemmingen. Verder wil het OV-bureau door met de succesvolle wijze waarop het busvervoer commercieel in de markt wordt gezet bij de reiziger.

Een ander belangrijk punt is dat dit alles geleverd moet worden tegen een goede prijs. Busvervoeders kunnen zich waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar inschrijven, als alles volgens planning verloopt. De Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen mogen zich eerst nog over de nota van uitgangspunten buigen.

Een gedachte over “Eerste stap richting aanbesteding nieuwe busconcessie”
 1. Geachte mensen,

  Ik hoop dat het OV Bureau ook eens investeringen doet voor ons busnetwerk in Drenthe.
  Ik kan mij de afgelopen jaren niet aan de indruk onttrekken dat het OV Bureau alleen investeringen pleegt in hun eigen Provincie Groningen.
  Ik heb zelfs het idee dat men geld voor het OV in Drenthe wegsluist naar Groningen om het daar in hun succesvolle projecten te investeren.
  Drenthe blijft ver achter bij Groningen, en als dit zo doorgaat is Drenthe straks onbereikbaar.
  Het Liberale systeem zorgt dat wij alleen maar lezen hoe succesvol geïnvesteerd wordt in Groningen en hoe men snoeit in onze provincie Drenthe.
  Veel busdiensten zijn gesneuveld omdat men vond dat deze niet rendabel waren.
  Ik laat mij graag van het tegendeel overtuigen door het OVBUREAU maar heb geen enkel vertrouwen in hun werkwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *