gronbereikbaar-pendelbus-promotiedagen

Het College van Beroep (CBB) voor het bedrijfsleven heeft de verlenging van de busconcessie in Groningen en Drenthe met twee jaar goedgekeurd.

Vorig jaar december besloot het OV-bureau de concessie met twee jaar te verlengen. Vervoerders Arriva, Syntus, Connexxion en Veolia spanden daarop een zaak bij het CBB aan, omdat de verlenging volgens hen tegen de regels was.

Tegen de uitspraak van het CBB is geen beroep meer mogelijk. Dat betekent dat de concessieverlenging definitief is vastgesteld en Qbuzz tot 8 december 2019 het busvervoer in Groningen en Drenthe zal blijven verzorgen. Op dat moment rijdt de vervoerder tien jaar in beide provincies rond.

Het OV-bureau heeft de concessie met Qbuzz verlengd omdat er de komende jaren veel werkzaamheden rond de stad Groningen gepland staan. Volgens het OV-bureau is er behoefte aan een stabiele, bekende partner om mee samen te werken. Daarnaast is een onderdeel van de verlenging het vervangen van vijftig Euro-5-bussen door Euro-6-exemplaren. Daarnaast komen er waterstofbussen, waarschijnlijk op lijn 140 tussen Groningen en Delfzijl en gaan er twee volledig elektrische bussen in de stad Groningen rijden.

2 gedachte over “College van Beroep keurt verlenging busconcessie goed”
  1. Dome dome nog meer NS kas spekken gewoon niet normaal dat die verrekte qbuzz hier in Groningen en Drenthe mag blijven rijden het ccb kijk niet eens goed van wie qbuzz is , wand de NS heeft voor 75℅ de rechten in handen van qbuzz .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *