Arriva, Syntus, Veolia en Connexxion, verenigd in de Federatie Nederlandse Mobiliteitsbedrijven, willen dat de provincies Groningen en Drenthe de verlenging van de busconcessie voor Groningen en Drenthe met twee jaar ongedaan maken. Volgens hen is de verlenging niet rechtsgeldig.

De advocaat van de FNM geeft aan dat er nergens in het contract tussen het OV-bureau Groningen Drenthe en vervoerder Qbuzz dat de looptijd van de concessie twee keer verlengd mag worden. De eerste verlenging heeft al plaatsgevonden, waardoor de concessie nu loopt tot eind 2017.

De FNM hoopt dat er alsnog een nieuwe aanbesteding komt. Drents gedeputeerde Henk Brink is in ieder geval niet van plan toe te geven, hij geeft aan dat er een ‘zeer solide basis’ is voor de verlenging van het contract met Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *