De gemeente Groningen wil tijdens de ombouw van de oostwand van de Grote Markt de busroute vanuit de Oosterstraat iets verleggen. Dit tegen het zere been van de ondernemers aan de zuidwand.

De voorgenomen route werd maandag getest door ambtenaren van de gemeente. Voor de ondernemers kwam dit als een complete en onaangename verrassing. De geplande route voert namelijk vlak voor de automatieken van snackbar Hoek en het Grand Theatre langs.

De aanwezige ambtenaren kwamen volgens de ondernemers tijdens het testen tot de conclusie dat de geplande route te dicht op de gevels van de panden ligt. Toch verwachten zij dat het stadsbestuur de route door wil zetten. Daarom heeft één van de ondernemers maandagmiddag meteen een officieel bezwaar naar burgemeester Vreeman gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *