Ondernemers uit de Oosterstraat in Groningen hebben donderdag actie gevoerd tegen de komst van een dubbele trambaan voor de nieuwe Regiotram, die vanaf 2014 door de stad zal moeten gaan rijden.

Middels een ludieke actie wouden zij aantonen dat de Oosterstraat geen ruimte biedt aan twee tramlijnen. De ondernemers plaatsen midden in de Oosterstraat twee trams, op ware grootte zoals het zal worden wanneer de trams over een dubbele lijn door de Oosterstraat rijden.

Er ontstond tijdens de actie grote verkeerschaos. De politie was niet op de hoogte van de actie en zodoende konden de bussen en het laad- en losverkeer de twee metershoge trammaquettes niet passeren.

Tijdens de actie werd bewezen dat bedrijven als de drankenwinkel en poppodium Vera hebben moeite met laden en lossen wanneer er twee tramlijnen door de Oosterstraat lopen. Daarom pleiten de ondernemers voor een enkele tramlijn door de Oosterstraat. De tramlijn in de andere richting zou dan eventueel door de Gelkingestraat kunnen lopen. Zodoende blijft in beide straten ook fietsverkeer mogelijk.

2 gedachte over “Ondernemers Oosterstraat voeren actie tegen dubbele tramlijn”
  1. Ik word gek geloof ik. Waar kan ik gewoon zien op welke tijden lijn 5 vanaf halte Nolenslaan Helpman vertrekt.
    Is dit zo lastig te vinden of ligt het gewoon aan mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *