De CDA-fractie in de gemeente Haren heeft per brief opheldering aan het Harense college gevraagd over het verdwijnen van de nachtbus.

Sinds januari zette het OV-bureau lijn 451 elke zaterdagnacht in, op de route van lijn 51 (Groningen – Assen v.v.). Sinds afgelopen zaterdag is er een nieuw nachtlijnennetwerk geintroduceerd in Groningen en Drenthe, maar daarin is lijn 451 geschrapt. De bediening van de dorpen is overgenomen door andere, nieuwe nachtlijnen, maar in Haren wordt alleen de bushalte bij het transferium aan de A28 aangedaan. Dat zou betekenen dat jongeren van en naar het transferium moeten reizen om daar verder met de bus naar Groningen of Assen te kunnen.

Hans Meles, CDA raadslid in Haren, vindt het raar dat het dorp verstoken wordt van een nachtbus, mede omdat het een bedenksel was van Harense jongeren. Meles heeft bij het OV-bureau nagevraagd waarom de route door Haren geschrapt was. Het antwoord van het OV-bureau was dat de gemeente Haren, ondanks meerdere verzoeken, niet had gereageerd op de conceptdienstregeling. Wethouder Theo Berends verklaart niets te weten van een conceptdienstregeling.

Voorlopig kunnen jongeren uit Haren alleen met de nachtbus meereizen als zij eerst naar het transferium bij de A28 afreizen. Hier kunnen zij vervolgens op lijn 418 (de nachtbus tussen Groningen en Annen) stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *