krommeelleboog-haren-streetview
De omstreden, geplande route. Foto: Google Streetview

De gemeente Haren moet de geplande routevoering van de toekomstige buslijn 51 opnieuw tegen het licht houden. De gemeenteraad heeft het college van B&W daar maandagavond opdracht toe gegeven tijdens een raadsvergadering.

In de vastgestelde dienstregeling voor volgend jaar moet lijn 51, een samenvoeging van de huidige lijnen 54 en 58, in Haren via onder meer de Kerklaan en Kromme Elleboog gaan rijden. Omwonenden van die laatste straat zijn het er niet meer eens dat er tijdens piekuren vier bussen per uur door de straat gaan rijden.

Volgens hen ontstaat daarmee een onveilige situatie. Ze denken dat de bussen te groot en te breed zijn en er voor bijvoorbeeld fietsende scholieren van de scholen in de omgeving geen uitwijkmogelijkheden zijn.

Er waren tijdens de vergadering twee insprekers, die de fracties van D66, CDA en Gezond Verstand Haren konden overtuigen van de misvattingen in de plannen. Daarom dienden zij een motie in, welke door de raad werd aangenomen.

Lijn 51 moet het verdwijnen van Servicelijn 254 en de aanwezigheid van twee locaties van het Zernike College opvangen.

[mappress mapid=”20″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *