Het station in Groningen wordt het komende jaar waarschijnlijk nog niet afgesloten met poortjes. Dat meldt NS-woordvoerder Eric Trinthamer bij regionale zender RTV Noord.

Maandag zijn op de eerste stations de poortjes gesloten. Het gaat daarbij in eerste instantie om 26 stations. In totaal zullen 82 stations, waaronder Groningen, worden uitgerust met de poortjes, maar het duurt nog zeker twee jaar voordat alle stations zijn afgesloten. Het station in Groningen is één van de elf stations waar de geplande poortjes überhaupt nog niet zijn geplaatst.

Er is wel een bouwvergunning voor de aanleg van de poortjes bij de gemeente Groningen ingediend, maar het is nog niet duidelijk wanneer ze precies geplaatst zullen worden. Het station van Groningen is het vooralsnog het enige station in het noorden dat met poortjes wordt afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *