bussluisleegeweg
De bussluis aan de Leegeweg. Foto: Google Streetview

De bussluis tussen de Edelsteenlaan en Leegeweg in Groningen wordt voorlopig nog niet heropend. Het OV-bureau heeft bij het vaststellen van de nieuwe dienstregeling aangegeven de verlenging van lijn 6 naar Aduard en Oldehove in ieder geval nog met een jaar uit te stellen.

Omwonenden van de Leegeweg waren niet blij toen ze hoorden dat de bus in hun straat terug zou keren. Tijdens een proefrit met een gelede bus werd er vanaf de stoep geprotesteerd.

Een andere straat waar men niet blij was met de komst van een busroute was de Kromme Elleboog in Haren. Het is de bedoeling dat de nieuwe buslijn 51 daar langs gaat rijden, ter vervanging van de LijnBelBus en ten gunste van het nieuwe Zernike College aan de Kerklaan. Het OV-bureau is in dit geval in overleg met de gemeente Haren over de te voeren route. Mocht de route over de Kromme Elleboog er niet komen, dan kiest het OV-bureau waarschijnlijk voor de huidige route van lijn 54 via de Hertenlaan.

De definitieve wijzigingen zijn binnenkort te vinden via de pagina ‘Dienstregeling 2016 Bus’ op deze pagina. De meeste wijzigingen gaan halverwege december in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *