Lhee hoeft voorlopig nog niet op een bushalte aan de N855 te rekenen. De omwonende die altijd al tegen de aanleg was heeft bezwaar gemaakt tegen de voorgestelde plannen van de provincie.

Al sinds 2019 wil de provincie de haltes aanleggen. Sinds dat moment rijdt er geen bus meer door het dorp. De bewoner stapte naar de rechter omdat hij vond dat de provincie te snel te werk ging. Hij was ook bang dat de voorgestelde bushokjes zijn uitzicht zouden verpesten.

Nu ligt er een verkeersbesluit waartegen de bewoner volgens RTV Drenthe bezwaar heeft ingediend. Dat is afgewezen en daarom heeft de bewoner een nieuwe rechtszaak aangespannen. Die dient op 9 februari. Afhankelijk van de uitspraak kan de provincie verder of moet men terug naar de tekentafel. De bushokjes lijken hoe dan ook van de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *