Inwoners van Lhee kunnen toch gebruik blijven maken van de bus. Hun kleine bus door het dorp is verdwenen en de grote bus kan er niet rijden omdat de bochten te krap zijn. Nu komt er toch een bushalte langs de N855.

Eerdere plannen zorgden voor kritiek van een omwonende. Die was bang dat de plaatsing van abri’s zijn uitzicht zouden verpesten en zouden zorgen voor inkijk in het huis. Met een aantal aanpassingen kan er nu toch veilig een halte worden aangelegd. Deze komt op dezelfde plek en krijgt nu geen bushokjes.

Om de oversteek op de N855 veiliger te maken wordt de maximumsnelheid ter plaatse verlaagd naar 60 kilometer per uur en komt er een oversteekvoorziening. De provincie trekt 250.000 euro uit voor de aanleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *