Woensdagavond organiseerden het OV-bureau Groningen Drenthe en de provincie Drenthe een inloopavond in Lhee. Onderwerp van gesprek was de locatie voor de nieuwe bushalte langs de N855.

Sinds december rijdt er geen bus meer door de dorpskern vanwege de wijzigingen aan het lijnennet rond Diever. De nieuwe lijn 28 rijdt nu over de provinciale weg langs het dorp, maar een halte in de buurt is er nog niet.

Het OV-bureau heeft drie locaties in beeld. Eén bij De Vennen, één bij de Lheebroekerweg en één bij de Oosteresweg. Dorpsbewoners konden woensdag de ideeën voor iedere locatie bekijken en mogen nu aangeven welke locatie zij het beste vinden.

Dat gebeurt via een online inspraakformulier op de site van het OV-bureau. Reageren is mogelijk tot en met 24 juli. In de daaropvolgende maanden wordt er een voorkeursvariant bekendgemaakt en volgt een nieuwe inspraakperiode vanwege het verkeersbesluit wat voor de nieuwe halte moet worden genomen. Afhankelijk van eventuele bezwaren kan de aanleg van de halte vervolgens in de weken erna beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *