Enkele regionale vervoerders waaronder Arriva hebben een zaak aangespannen tegen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze zijn het niet eens met de keuze van de regering om het monopolie van de NS op enkele spoorverbindingen, waaronder die tussen Groningen en Zwolle in stand te houden.

Enkele weken geleden werd bekend dat de NS op het zogeheten Hoofdrailnet mag blijven rijden tot 2035. Voor enkele Sprinterverbindingen is er de mogelijkheid om met andere vervoerders te gaan werken, maar die plannen worden voor veel van deze lijnen op de lange baan geschoven.

Arriva heeft daarom samen met vijf andere vervoerders een procedure bij de bestuursrechter opgestart omdat ze het besluit van de overheid overhaast en in strijd met de Europese regels vinden.

De vervoerders zijn daarbij bereid eventueel door te procederen tot de Europese Commissie. De Tweede Kamer moet nog debatteren over de concessieverlenging aan de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *