Foto: NS

De Sprinterverbinding op het traject Groningen-Zwolle zal sowieso tot 2035 nog door de NS worden gereden als onderdeel van het Hoofdrailnet. De geplande decentralisatie, waardoor andere partijen ook op het vervoer op de lijn mogen bieden, is uitgesteld.

Dat zei staatssecretaris Heijnen maandag tijdens een debat. Volgens het Meerjarenplan Infrastructuur, Transport en Ruimte was het de bedoeling om in de komende jaren een aanbestedingsprocedure op te starten, onder meer voor Groningen-Zwolle. Nu blijkt dat er onvoldoende geld is om deze lijn te decentraliseren. Ook zijn er nog geen afspraken met de provincies gemaakt.

Ook de lijn Zwolle-Leeuwarden zal gedecentraliseerd worden. De bedoeling is dat dit per 2025 gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *