Vakbond FNV gaat samen met de CNV met de bedrijven in het streekvervoer praten over een nieuwe CAO. De bond heeft daarmee besloten haar onderhandelingen over de nu al lopende CAO niet door te zetten en zegt nieuwe toezeggingen van de werkgevers te hebben gekregen.

De streekvervoerders gaven bij de vorige vakbondsactie al aan dat de CAO door een akkoord met CNV al geldig is en het geen zin heeft om daar nog over te praten. Ze riepen de FNV op te gaan praten over de CAO welke vanaf 1 januari in zou moeten gaan.

De FNV zegt mogelijkheden te zien alsnog afspraken te maken met terugwerkende kracht. Daarnaast blijven voor de nieuwe CAO eisen als een compensatie voor de inflatie. Ook CNV wil dit, evenals een lagere werkdruk, iets waar de FNV zich ook voor inzet.

De vervoerders zullen binnenkort, voor de start van de nieuwe onderhandelingen in december een eerste voorstel aan de bonden sturen. De acties en stakingen omtrent de nu lopende CAO zijn daarmee van de baan, maar de FNV sluit niet uit dat er nieuwe acties volgen wanneer de vervoerders haar eisen niet voldoende inwilligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *