De korte Sprinterritten tussen Groningen en Assen, door de NS ook wel forensentrein genoemd, gaan voorlopig nog niet rijden. Sinds 20 december zijn de ritten opgeschort door corona.

De NS heeft bekendgemaakt de dienstregeling de komende weken op enkele verbindingen verder terug te schalen. Door het coronavirus en quarantaineregels stijgt het verzuim onder het personeel de afgelopen weken en ziet de vervoerder zich genoodzaakt in te grijpen voor de continuïteit.

Voor het noorden betekent het geen verdere verschraling van het aanbod, maar de al doorgevoerde aanpassingen blijven staan. Dat betekent dat het aantal treinen per uur tussen Groningen en Assen de komende weken nog op maximaal vier blijft liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *