Wethouder Philip Broeksma houdt de situatie rond volle bussen op Q-link 3 in de gaten. Dat zei hij woensdag in de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis.

Leemhuis had vragen gesteld nadat hij op het Alfa-college aan de Kluiverboom bij Lewenborg signalen had gekregen van volle bussen op de lijn. Studenten komen regelmatig te laat op school omdat de bus vol bij de halte langsrijdt.

De wethouder zei navraag te hebben gedaan bij het OV-bureau. Het bureau geeft aan dat het aan de chauffeur is om bij drukte een extra bus op te roepen. Soms is de inzet van een extra bus niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat deze simpelweg dan niet beschikbaar is.

Ook zegt Broeksma in te grijpen wanneer te reizigersaantallen daartoe aanleiding geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *