De Groningse verkeerswethouder Philip Broeksma gaat in gesprek met de NS over het flexibeler inleveren van OV-fietsen. Hij gaat dit doen naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad.

Mensen die een OV-fiets van de NS huren dienen deze in principe bij dezelfde locatie weer in te leveren. Inleveren bij een andere verhuurlocatie is mogelijk tegen bijbetaling. De fracties van Student en Stad, D66, Partij voor het Noorden en ChristenUnie vinden dit niet aantrekkelijk.

“De ov-fiets is op dit moment op vier plekken beschikbaar. In een tijd waarin we vol inzetten op deelmobiliteiten moeten we volgens mij alle registers opentrekken”, zegt raadslid Karoline de Groot van Student en Stad. “Wij willen de wethouder vragen om dit onderwerp te betrekken bij de gesprekken met de NS. En we willen ook vragen of de wethouder bereid is om in deze gesprekken de boetes mee te nemen. Als je de fiets nu inlevert op een locatie waar je de fiets niet gehaald hebt, dan betaal je een bedrag van 10 euro, wat de aantrekkelijkheid niet in de hand werkt.”

Broeksma heeft toegezegd hierover in gesprek te gaan met de NS, niet alleen over de boetes, maar ook over de kansen voor de OV-fiets in het toekomstbeeld van deelmobiliteit in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *