De busbedrijven willen als het aan hen ligt weer om tafel met de vakbonden om te praten over een nieuwe CAO Streekvervoer. Hun samenwerkingsorganisatie VWOV heeft dat laten weten.

Er is wel een voorwaarde aan verbonden: er moet worden gestopt met staken, zo zegt woordvoerder Fred Kagie tegen de Groningse omroep OOG. Wanneer dat gebeurt, dan wil de VWOV van begin af aan de onderhandelingen weer opstarten.

Dat laatste is geen verrassing, aangezien de VWOV eerder het oude bod volledig van tafel heeft gehaald vanwege de vakbondsacties. Kagie geeft verder aan dat onderhandelingen wel moeten leiden tot een voor de werkgevers betaalbaar bod. Hij benadrukt dat de looneisen van de FNV (16,9 procent verhoging) en CNV (14 procent verhoging) sowieso niet ingewilligd kunnen worden, simpelweg omdat de vervoerders het geld daarvoor niet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *