Met het ophijsen van een betonblok bij de Friesenbrücke bij Weener is vrijdagmiddag de start van de bouwwerkzaamheden voor de Wunderline gevierd.

Het was geen toeval dat de onthulling daar plaatsvond, want het bouwterrein bij de brug was vrijdagmiddag open voor het publiek. Het werk aan de nieuwe Friesenbrücke vordert gestaag en is van belang voor het realiseren van de snellere Wunderline-verbinding tussen Groningen en Bremen.

In 2025 moet de reistijd per spoor tussen beide steden worden verkort tot onder de tweeënhalf uur. Daarnaast moet het treinvervoer in Nedersaksen worden verbeterd, onder meer door de heropening van de stations in Ihrhove en Bunde. Die laatste moet eind volgend jaar open gaan volgens de laatste plannen.

Het uiteindelijke doel is om een rechtstreekse, snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen te realiseren. Hiervoor werken de provincie Groningen, deelstaat Nedersaksen, Deutsche Bahn en ProRail samen. Uiterlijk in 2030 moet er dan eens per twee uur een sneltrein tussen Groningen en Leer rijden, waardoor er nog zo’n kwartier van de reistijd tussen Groningen en Bremen afgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *