Het lijkt erop dat de nachttrein tussen Rotterdam en het noorden in de nacht van vrijdag op zaterdag blijft rijden. De trein rijdt momenteel nog op verzoek van en gefinancierd door de provincies Groningen en Drenthe. De NS is nu tevreden, net als Den Haag.

Er wordt overwogen de verbinding op te nemen in de Hoofdrailnetconcessie, welke vanaf 2025 voor tien jaar geldt. Dat betekent dat de treindienst bij de ‘normale’ treindienst hoort en extra subsidie vanuit de provincies niet meer nodig is.

De nachttrein rijdt sinds enkele jaren iets na middernacht vanuit de Randstad en komt dan rond 3:00 uur aan in Groningen. Tussen Zwolle en Groningen wordt op ieder station gestopt, waardoor ook kleinere plaatsen langs de route profiteren van de verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *