Het heeft even geduurd, maar maandag was het dan eindelijk zover. Netbeheerder Enexis is op het station in Emmen gestart met de aanleg van een laadpaal voor elektrische bussen.

Het Emmer station is één van de drie locaties waar de elektrische bussen die sinds half december worden ingezet tot nu toe niet tussentijds bij kunnen laden. De aanleg zou uiteindelijk sowieso pas in januari starten, maar een onderzoek naar bodemvervuiling gooide roet in het eten.

De fundering en elektrische voorzieningen waren al geplaatst, maar nu kan ook de paal worden geïnstalleerd. Voor Qbuzz scheelt dat veel extra ritten. Om de dienstregeling toch met elektrische stadsbussen uit te kunnen voeren werd er met meerdere bussen gependeld tussen het station en de busstalling aan de Tweede Bokslootweg.

Bij Ruischerbrug in Groningen en in Annen missen de te plaatsen laadpalen nog. Bij Ruischerbrug komt dit omdat de werkzaamheden voor de aanleg van de paal pas na de winter mogen starten. In Annen hadden omwonenden van het eindpunt bezwaar ingediend tegen de aanleg van de laadpaal. De rechter heeft in die zaak inmiddels besloten dat de paal er mag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *