Petitie gestart voor behoud beveiliging lijn 73/ 1 minuut leestijd

Online is een petitie van start gegaan om de beveiligers in buslijn 73 te behouden. De beveiliging op deze lijn verdwijnt maandag.

Beveiliging is in de bus aanwezig omdat lijn 73 een probleemlijn is. Er was veel overlast, voornamelijk van asielzoekers uit veilige landen die in het AZC in Ter Apel verblijven. Er kwam een speciale pendelbus tussen het AZC en station in Emmen, waarbij lijn 73 de bushalte bij het AZC ging overslaan.

In december zou de pendelbus weer verdwijnen en lijn 73 weer gaan stoppen bij het AZC, waarbij in de gewone bus beveiligingsmaatregelen werden genomen. Een incident dat op beeld werd vastgelegd was de reden voor de samenwerkende partijen om toch door te blijven gaan met de pendelbus.

Daarom verdwijnt de beveiliging nu ook van de bus. De petitionaris vindt dat de veiligheidsgevoel in de bus hoger is met beveiligers en hoopt dat ze blijven.

Eén reactie op “Petitie gestart voor behoud beveiliging lijn 73/ 1 minuut leestijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *