De landelijke overheid betaalt minimaal een half jaar mee aan de kosten van het meereizen van beveiliging op buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Dat heeft Staatssecretaris Mark Harbers (Veiligheid en Justitie) bekendgemaakt.

Harbers praatte woensdag met de burgemeester van de gemeente Westerwolde, Qbuzz en ondernemers en inwoners van Ter Apel. Aanleiding voor dat gesprek was de overlast die sommige asielzoekers veroorzaken.

Buschauffeurs dreigden de bushaltes rond het AZC te boycotten.In de bussen was veel overlast, voornamelijk veroorzaakt door asielzoekers afkomstig uit relatief veilige landen.

Staatssecretaris Harbers keert volgend jaar terug naar Ter Apel om te kijken of de situatie is verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *