stationassennieuwbouw

Het is nog maar de vraag of spoorbeheerder ProRail opdraait voor de meerkosten die worden veroorzaakt door het uitstellen van de werkzaamheden rond station Assen. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld in antwoord op vragen van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

De staatssecretaris zegt dat het aan de bepalingen in het contract ligt wie opdraait voor de kosten. De gemeente Assen is bang dat zij opdraait voor de kosten die waarschijnlijk miljoenen gaan bedragen.

ProRail heeft het werk uitgesteld omdat de benodigde speciale technici op het geplande moment van de werkzaamheden elders in het land bij werk aan het spoor worden ingezet. Deze werkzaamheden hebben voor ProRail een hogere prioriteit.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *