DSC_0587

Vanaf 17 december gaan vrijwilligers de stadsdienst in Meppel verzorgen. Dat heeft de gemeente bepaald.

Daarmee komt de angst van de stadschauffeurs in Hoogeveen en Meppel uit. Zij vinden dat ze wegbezuinigd worden en hun werk illegaal door vrijwilligers over wordt genomen. Het OV-bureau beweert dat de lijnen niet rendabel genoeg zijn.

De gemeente Meppel gaat een deel van het WMO-budget gebruiken voor een nieuwe stadslijn met een andere routevoering om een andere doelgroep aan te spreken. De gemeente hoopt dat een bepaalde groep WMO-gebruikers nu gebruik gaat maken van de bus, waar zij door de vrijwilligers bijvoorbeeld worden geholpen bij het in- en uitstappen. Daarmee zou het systeem geen gevolgen hebben voor het bestaande deeltaxisysteem.

De wijk Berggierslanden verdwijnt uit de route omdat de mensen daar amper gebruikmaken van het stadsvervoer. Er is wel ruimte in de route voor de wijken Reestmond, De Grift en Haveltermade. Een andere verandering is dat vanaf december overal aan de route in- en uitgestapt kan worden, simpelweg door de hand langs de route op te steken wanneer het busje langsrijdt.

[mappress mapid=”6″]

2 gedachte over “Vrijwilligers gaan stadsdienst Meppel verzorgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *