Het gemeentebestuur van Hoogeveen wil vanaf december, wanneer de nieuwe dienstregeling ingaat, de stadsdienst uit laten voeren door vrijwillige chauffeurs.

Het OV-bureau wil alleen de voertuigen en brandstof beschikbaar stellen, maar vind het te duur een groot deel van de Service- en stadslijnen in Groningen en Drenthe door professionele chauffeurs te laten rijden. In Hoogezand is daardoor al een succesvolle vrijwilligersorganisatie voor de Servicebus door het dorp opgestart. Hoogeveenster wethouder Jan Steenbergen wil dit nu ook. Hij moet nog wel onderzoeken of het stadsvervoer in de hele gemeente kan blijven rijden of dat het vanaf december beperkt blijft tot Hoogeveen zelf.

In Meppel wordt het stadsvervoer met dezelfde structuur als in Hoogeveen gereden. De gemeente Meppel onderzoekt nu ook of zij vrijwilligers in kan zetten op de stadsdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *