Lijn 6 in Groningen trekt, sinds deze niet meer via de Grote Markt rijdt, flink minder reizigers. Dat blijkt uit een presentatie van het OV-bureau die door de gemeente Groningen openbaar is gemaakt.

Bewoners langs de route van lijn 6, vooral in Corpus-den Hoorn waren begin vorig jaar boos omdat zij geen directe busverbinding met de Grote Markt meer hadden. Dit werd destijds al bekrachtigd met cijfers van het OV-bureau, en nu blijkt dat lijn 6 de stadslijn is waar het reizigersaantal het snelst is gedaald. De overige stadslijnen behaalden een reizigersstijging van twee procent. Op de Q-link-lijnen steeg het aantal reizigers zelfs met elf procent.

Uit de cijfers blijkt ook dat de Q-link-lijnen veruit de meeste reizigers trekken, namelijk een kleine zeven miljoen in het afgelopen jaar. Op met name Q-link 5 tussen Groningen en Annen was een grote stijging van het aantal reizigers te zien, namelijk met zeventien procent. De Qliners boeken ook succes; het zijn de enige lijnen die bijna volledig kostendekkend zijn en waar haast geen subsidie bij hoeft; slechts drie cent per reiziger. Ter vergelijking; de subsidie per reiziger op de LijnBelBussen bedraagt 26,27 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *