Wanneer de OV-chipkaart het enige vervoermiddel in het Groninger openbaar vervoer is, wordt het in vergelijking met de strippenkaart flink duurder. Dit blijkt uit een onderzoek van de commissie Kist.

Uit een steekproef bleek toen dat een enkeltje meestal tussen 20 en 70 cent duurder is. Het verschil kan oplopen tot ruim 1,50 euro. De commissie onderzoekt de overgang naar de chipkaart in alle regio's en heeft de opvallende tariefstijging aangekaart, omdat deze relatief hoger ligt in Groningen en Drenthe dan in de rest van Nederland. 

Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe en college van B&W in de gemeente Groningen erkennen de situatie. Volgens hen kan de kilometerprijs echter niet omlaag omdat ze minder inkomsten verwachten uit de Eurokaartjes. Met de huidige opbrengstenverdeling is ook het OV-bureau Groningen Drenthe, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in beide provincies, van mening dat de beste situatie is bereikt. Men gaat nu de minister verzoeken de Nationale Vervoersbewijzen met ingang van 3 november buiten gebruik te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *