Het gaat goed met de Qliners in Groningen en Drenthe. Dat blijkt uit cijfers uit een presentatie van het OV-bureau die openbaar is gemaakt door de gemeente Groningen.

De snelle buslijnen zijn bijna kostendekkend, wat betekent dat er haast geen subsidie bij deze lijnen hoeft. De subsidie die de Qliners per jaar krijgen bedraagt rond de 100.000 euro.

Dat is anders voor de streeklijnen die als basisvoorziening door de dorpen rijden. Daar moet per jaar 18 miljoen euro bijgelegd worden. Toch doen deze lijnen het goed, want er reden vorig jaar een kleine vier miljoen reizigers in Groningen en Drenthe met de lijnen uit deze categorie mee.

De Q-link-lijnen, onder meer naar Roden, Zuidlaren en Annen doen het qua reizigersaantallen het beste. Er reden vorig jaar bijna 7 miljoen mensen met deze lijnen mee. Vooral op de lijn naar Zuidlaren en Annen was een flinke stijging waar te nemen; er was een stijging van 17 procent te zien wat betreft het aantal reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *