De chauffeurs van Qbuzz in Groningen en Drenthe doen het volgens de klant goed. In de jaarlijkse OV-klantenbarometer van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer krijgen de buschauffeurs een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. Daarmee scoren de chauffeurs van Qbuzz als één van de beste chauffeursgroepen van Nederland.

Het onderzoek OV-Klantenbarometer wordt jaarlijks gehouden onder reizigers in bus, tram, metro, regionale trein en boot. Ongeveer 90.000 reizigers op 6.493 ov-ritten vullen in het voertuig een schriftelijke enquête in en geven rapportcijfers aan verschillende aspecten van hun rit: algemene waardering, zitplaats, netheid, informatie, tarief, frequentie en sociale veiligheid. Het onderzoek is uitgevoerd door I&O Research in opdracht van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV), onderdeel van CROW, kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte.

Qbuzz-concessiedirecteur Marlies Visser is blij met het resultaat. “Dit is een heel mooi compliment aan onze chauffeurs.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *