Een groep anonieme buschauffeurs is ontevreden over de nieuwe dienstregeling en bussen van hun werkgever Qbuzz. In een brief, gestuurd aan regionale omroep RTV Drenthe doen zij hun beklag.

Ze schrijven daarin “op hun tenen te lopen. Het stressniveau is enorm hoog, passagiers zijn ontevreden en vallen uit naar de chauffeurs.” Over de nieuwe elektrische bussen zijn ze ook niet tevreden. Naar eigen zeggen zitten de chauffeurs regelmatig in een bus met niet goed werkende kachel, waardoor zij met jas, muts en handschoenen zitten te sturen.

RTV Drenthe heeft met verschillende chauffeurs contact gezocht om de verhalen bevestigd te krijgen. Behalve eerdere problemen met de kachels herkennen zij de klachten van hun collega’s niet. Iedereen vindt wel dat er veel veranderingen zijn geweest met de start van de nieuwe busconcessie. Daardoor hebben alle chauffeurs nu bijvoorbeeld de beschikking gekregen over een tablet. Het gros zegt goed geholpen te worden door Qbuzz bij de veranderingen.

Qbuzz-woordvoerder Michel van der Mark erkent bij RTV Drenthe dat er wel kinderziektes zijn, maar dat hier aan gewerkt wordt. Hij is trots op de manier waarop chauffeurs omgaan met alle veranderingen.

De boze chauffeurs spreken in hun brief over “nieuwe stakingen”. Wat hier precies mee bedoeld wordt is niet duidelijk, ook niet bij collega’s en vervoerder Qbuzz.

Een gedachte over “Chauffeurs doen anoniem beklag over nieuwe dienstregeling”
  1. Medewerking van qbuzz???oh…dat is nieuw…maar inmiddels zijn de kachels iets beter verwarmd…nog niet optimaal maar beter….tomtom werkt slecht wasrdoor je bij nieuwe lijn toch op moet vertrouwen…en dan wordt je nogal een keer verkeerd gestuurd en is niemand te bereiken…..ook qbuzz reageert niet op commentaar en ook je chefs helpen je zo goed als niet….we zijn op onszelf aangewezen…en ja er eordt hier en daar echt wel op de tenen gelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *