Niet alleen de NS komt in actie tegen geweld tegen treinpersoneel. Ook Arriva zet haar treinen zaterdagavond om 22:30 uur drie minuten stil, net als Qbuzz met al haar voertuigen.

Aanleiding voor de actie is een incident van afgelopen weekend in een trein tussen Delft en Den Haag, waarbij een conductrice werd belaagd en mishandeld. Wat de NS betreft is het tijd om nu aandacht te vragen voor deze kwestie.

In samenwerking met vakbonden kondigde de vervoerder de actie aan. Daarbij heeft niet alleen Arriva zich aangesloten, ook concullega’s Keolis en Connexxion zetten hun treinen zaterdag om 22:30 uur gedurende drie minuten stil. Qbuzz zet al haar voertuigen stil, dus ook de bussen in Groningen en Drenthe. Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma vindt da de politiek aan zet is om mensen in het OV veiligheid te brengen: “Dat dit niet altijd het geval is, baart ons zorgen en vraagt om actie. De maatregelen die wij als vervoerder nemen, lopen tegen grenzen aan en hebben daar echt de inzet van de overheid bij nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *