De eerste door de stad Groninger SP-fractie georganiseerde bewonersbijeenkomst voor het behoud van buslijnen 4 en 5 dinsdagavond was succesvol. In de Oosterparkwijk werd gesproken over de toekomst van lijn 4.

De lijnen 4 en 5 worden met ingang van de nieuwe dienstregeling zo gewijzigd dat de Buitenhof, Oosterparkwijk, Hortus- en Oranjebuurt geen busverbinding meer hebben. De SP heeft in de laatste drie wijken acties georganiseerd met de bewoners en petities opgestart om wethouder Joost van Keulen en het OV-bureau Groningen Drenthe ervan te overtuigen dat een busverbinding in de wijken noodzaak is. Met de bewoners van de Oosterparkwijk besprak de SP diverse opties om lijn 4 zo aan te passen dat het toch rendabel is om de bus door de betreffende wijken te laten rijden. Daarbij is onder andere een doortrekking van lijn 4 naar Ulgersmaborg en Oosterhoogebrug besproken, wat een langgekoesterde wens is van die buurten en de Stadspartij. Echter is recent uit onderzoek gebleken dat dit niet rendabel kan worden.

De SP al actie blijven voeren voor het behoud van beide buslijnen. Ook vraagt zij mensen die de bus in de wijk willen behouden een poster op te hangen voor het raam. Deze is aan te vragen via www.sp.nl/groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *