Regionale spoor niet geelektrificeerd/ 1 minuut leestijd

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft in reactie op een brief van de provincies Groningen, Overijssel, Gelderland en Limburg aan de Tweede Kamer laten weten dat er geen geld is voor elektrificatie van het regionale spoor.

De gedeputeerden van de vier provincies hadden gezamenlijk een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin zij aan de noodklok hingen. Door het afschaffen van het accijnsvoordeel op rode diesel zal de brandstof voor het regionale treinvervoer flink duurder worden. Daardoor zullen volgens de gedeputeerden treinkaartjes flink in prijs omhoog gaan en treinritten op minder drukke tijdstippen geschrapt worden.

Staatssecretaris Mansveld heeft wel aangegeven de regionale spoorlijnen te willen vergroenen. Zij gaat daar vanaf donderdag over in gesprek met de provincies. Aan de accijnsverhoging op rode diesel kan Mansveld overigens niets doen, dat valt onder het Ministerie van Financiën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *