icmm-hoofdstation

De Nederlandse Spoorwegen willen zelf de Noordelijke Nevenlijnen en Vechtdallijnen wel weer exploiteren. Dat heeft topman Roger van Boxtel gezegd tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer, meldt RTV Noord.

Tot 2019 blijven de NS zich concentreren op haar activiteiten op het Hoofdrailnet, maar daarna wil de vervoerder, als het goed gaat, verder kijken. Volgens Van Boxtel is het uitvoeren van andere concessies een optie. Hij denkt dat provincies daar de NS om zullen vragen.

Arriva-directeur en voorzitter van de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland Anne Hettinga is verbijsterd over de uitspraken van Van Boxtel. Hij vindt dat de NS zich tot en met het einde van de NS-concessie voor het Hoofdrailnet in 2025 niet moeten inlaten met de regionale spoorlijnen. Hettinga zegt dat de NS belangstelling hebben voor de Noordelijke Nevenlijnen.

De NS hebben eind jaren 90 de Noordelijke Nevenlijnen afgestoten omdat ze volgens de vervoerder niet rendabel meer waren. Na de komst van NoordNed en daarna moederbedrijf Arriva gaat het beter dan ooit met de lijnen.

Een gedachte over “NS aast op regionale spoorlijnen”
  1. De vlag gaat uit als dit doorgang krijgt.waarom.als alle 1e komt de reiziger weer op 1 te staan.snellere en betere aansluitingen.geen gedoe meer van in en uit checken.en geen kiekeboe meer spelen (het achter ns verschuilen) als er problemen zijn met de regionale vervoerders.qua service blijven ze ver achter tov de ns.die wacht wel op een aansluiting van een andere vervoerder.daarbij is ns ook goedkoper.dus voor iedereen een winwin situatie.behalve voor arriva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *