De fracties van de provinciale partijen Groninger Belang, Sterk Lokaal Drenthe, Fryske Nasjonale Partij, Provinciaal Belang Fryslan en Lokaal Limburg hebben een gezamenlijke brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin schrijven ze tegen het weren van scholieren en studenten uit het ov tijdens de spits te zijn.

Ze zijn bang dat zo’n maatregel negatief uitpakt voor deze groepen buiten de Randstad. “De afstanden tussen woonplaats en school zijn hier gemiddeld genomen aanzienlijk langer. Studenten en scholieren zijn er aangewezen op spitsbussen, want buiten de spits rijden er gewoon veel minder of zelfs geen bussen”, schrijven de partijen in de brief.

De partijen zien meer heil in het nemen van regionale maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *