routestrip-lijn15

Volgende week starten de scholen en opleidingen weer met het nieuwe jaar. Dat betekent dat het OV het ook weer drukker krijgt. Vervoerder Qbuzz heeft daarom reistips gedeeld op haar site en meteen een aantal nieuwe spitsritten aangekondigd.

De nieuwe spitsritten betreffen twee extra ritten van lijn 4 die in Groningen na P+R Kardinge doorrijden via de route van lijn 3 richting Ruischerbrug. Zo ontstaat er een directe verbinding tussen Roden en Peize en de scholen in Ulgersmaborg en bij de Kluiverboom. De ritten vertrekken om 7:29 en 7:39 uur vanaf de halte Dorth en stoppen onderweg bij iedere halte. De rit van 7:39 uur gaat pas vanaf 5 september rijden. Reizigers vanuit Roden richting de Zernike Campus of de scholen in Vinkhuizen kunnen ‘s ochtends richting Groningen gebruik maken van lijn 17,welke vanaf P+R Hoogkerk direct doorrijden naar Vinkhuizen, Paddepoel en de Zernike Campus. ‘s Middags dient er in retourichting wel via het Hoofdstation te worden gereisd.

Er komt verder een niet in de dienstregeling vermelde tussenrit van lijn 35 tussen het Hoofdstation en de halte Travertijnstraat voor leerlingen van scholen rond het Hoendiep en in Vinkhuizen. De rit rijdt niet verder dan de halte Travertijnstraat en vertrekt om 8:18 uur vanaf het Hoofdstation.

De directe lijnen 665 (Station Winsum – Zernike Campus non-stop) en 679 (Station Winschoten – Zernike Campus non-stop) keren vanaf 5 september terug. Deze lijnen kennen één rit (vertrek lijn 665 om 7:50 uur, reistijd ongeveer 20 minuten, vertrek lijn 679 om 7:24 uur, reistijd ongeveer 55 minuten) richting Groningen en stoppen tussen vertrekplaats en de Zernike Campus niet. Op de campus stoppen de bussen bij alle haltes.

Daarnaast zijn er nog de bestaande mogelijkheden zoals de drie ritten van lijn 309 en één rit van lijn 312 die in Groningen doorrijden als lijn 15 naar de Zernike Campus en volledig worden uitgevoerd met Capacity-bussen en de mogelijkheid om vanuit de trein op Station Noord of Station Zuidhorn over te stappen op rechtstreekse ritten van lijn 11 naar Zernike. Vanuit Zuidhorn rijden in de ochtendspits een aantal ritten in aansluiting op de treinen vanuit Leeuwarden met twee bussen om de drukte te kunnen verwerken. Een andere tip richting De Wijert is dat streeklijnen 85 (Groningen – Leek – Oosterwolde) en 189 (Groningen – Marum – Drachten) via de Vondellaan en Van Iddekingeweg rijden. Deze lijnen zijn veel rustiger en bedienen alle scholen behalve de Harm Jan Zondagschool in De Wijert. Reizigers vanuit de omgeving Oosterwolde, Leek, Marum en Drachten kunnen direct hier heen reizen; de bus rijdt vanaf P+R Hoogkerk via Martini Ziekenhuis en De Wijert naar het Hoofdstation. Een overstap op P+R Hoogkerk of bij het Martini Ziekenhuis is daarbij vanuit een aantal richting ook interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *