vollebusgratisreizen240816

Het gratis reizen met de bus in Groningen en Drenthe is woensdag erg goed gebruikt. Veel meer reizigers dan normaal maakten gebruik van de bus, en dat was goed te merken.

Veel mensen gebruikten de bus bijvoorbeeld om te gaan shoppen, de natuur op te zoeken met het warme weer of te gaan zwemmen, al dan niet in een recreatieplas. Ook de Primark in Groningen was een gewilde bestemming. Qbuzz hield extra bussen achter de hand, en die waren ook nodig.

Uiteindelijk waren er zelfs Capacity-bussen van de Groningse lijn 15 nodig om iedereen te kunnen vervoeren. Deze bussen zijn vooral ingezet op de lijnen 3, 73, 140 en 300. In de hoek rond Stadskanaal en Emmen was het sowieso druk, wellicht met veel bezoekers voor dierenpark Wildlands. Een andere drukke lijn was 163, maar dat had vooral te maken met de extra afvaarten van de boot tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *