Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft onverwacht veel geld overgehouden in 2016. Met een positief resultaat van 7,3 miljoen euro houdt het bureau ongeveer tien keer meer over dan verwacht.

Een groot deel van dit bedrag, ongeveer twee miljoen euro, wordt opgebracht doordat er vijf procent meer reizigers waren dan een jaar eerder. Drie miljoen euro werd opgebracht door een lage dieselprijs en lage inflatie en de laatste twee miljoen is een meevaller vanuit de provincies.

Het geld wordt ingezet voor groei en het inzetten op duurzaamheid. Zo wil het OV-bureau in 2020 20 bussen op waterstof in het gebied hebben rondrijden. Het bureau blijft realistisch; men beseft dat meevallers niet jaarlijks voorkomen en begroot conservatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *