Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Als het aan het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe ligt gaat er volgend jaar meer geld naar de busdienstregeling in beide provincies.

In de ontwerpbegroting voor volgend jaar heeft het bestuur voorgesteld één miljoen euro extra uit te trekken voor de uitvoering van de dienstregeling. Dat extra geld is vooral bedoeld voor de Qliner en Q-link, die groeien als kool.

Naast de uitgave aan de dienstregeling wordt er ook eenmalig 350.000 euro uitgetrokken voor de vervanging van betaalautomaten in opwaardeerpunten van de OV-chipkaart. Het OV-bureau heeft een netwerk van automaten bij diverse winkeliers in Groningen en Drenthe. De betaalautomaten moeten medio volgend jaar contactloos betalen ondersteunen en aan nieuwe internationale veiligheidseisen voldoen.

Door het extra geld voor de dienstregeling verwacht het OV-bureau een half miljoen euro extra opbrengst uit reiskosten.

De begroting is nog een ontwerp. De Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en gemeenteraad van Groningen moeten de begroting nog goedkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *