Foto: Twitter/Jorne Bonte
Foto: Twitter/Jorne Bonte

De extra bussen rond de TT van Assen van dit jaar zijn erg goed gebruikt. Vooral bij de nachtbussen was een spectaculaire groei te zien.

Het gebruik van de extra nachtritten voor het TT-festival nam drie keer toe ten opzichte van vorig jaar. Het totale gebruik van het extra vervoer ligt ongeveer de helft hoger dan vorig jaar. Dit komt grotendeels doordat de festiviteiten dit jaar voor het eerst een dag langer duurden.

Op de racedag, dit jaar voor het eerst op zondag, zijn de ritten tussen het treinstation en het circuit de belangrijkste. Deze bussen werden door ongeveer 5000 reizigers gebruikt. Zij hadden ten opzichte van automobilisten en motorrijders het voordeel dat de bussen op De Haar gebruik konden maken van een speciale tijdelijke busbaan. Veel automobilisten waren op de racedag niet op tijd binnen de hekken van het circuit. Dit kwam volgens Rijkswaterstaat door volle parkeerplaatsen rond het circuit. Het TT-circuit reageerde kritisch op het verkeersbeleid van afgelopen weekend rond het circuit.

Video: een extra rit van lijn 1 over de speciale busbaan langs De Haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *