Foto: Wildlands
Foto: Wildlands

Het verwachtte aantal bezoekers lag misschien wat aan de hoge kant maar het daadwerkelijke aantal mensen dat dierenpark Wildlands in Emmen in het openingsweekend bezocht lag wel erg laag met ongeveer 25.000 verspreid over het hele paasweekend. Dat had ook zijn effect op de speciaal ingezette bussen.

Er reden van Goede Vrijdag tot en met Paasmaandag extra bussen op de Qliner tussen Groningen en Emmen, stadslijn 4 in Emmen en er reed een speciaal ingestelde pendellijn tussen P+R Meerdijk en Wildlands, lijn 10.

Die laatste lijn trok op de eerste dag zelfs geen enkele passagier. Bezoekers van Wildlands werden niet doorverwezen naar P+R Meerdijk, simpelweg omdat het parkeerterrein bij Wildlands niet vol raakte en het verwijzingssysteem daardoor niet in werking trad. Op zaterdag haalde de lijn het topaantal reizigers met 45, daarna daalde dat getal weer. Echt druk werd het nooit.

Dat had tot gevolg dat de lijn niet, zoals gepland, meer om de tien minuten werd gereden maar minder vaak met normale bussen. De bussen bleven wel rijden, omdat dit simpelweg door het OV-bureau en gemeente Emmen gecommuniceerd was.

De Qliner tussen Groningen en Emmen reed vanwege de opening van Wildlands ieder kwartier in plaats van ieder half uur. Naar verluidt werd daar wel aardig gebruik van gemaakt.

[mappress mapid=”65″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *