Foto: Twitter/Jorne Bonte

Van 28 juni tot en met 1 juli vinden er veel festiviteiten plaats in Assen vanwege de TT. Bij de TT-feesten en de races zelf rijden er veel extra bussen van Qbuzz en Arriva.

Op de stadsdienst in Assen worden wat zaken tijdelijk aangepast. Dit jaar wordt lijn 1 op zaterdag en zondag geknipt in twee lijnen. Lijn 1 blijft de belangrijkste lijn en rijdt tijdelijk alleen tussen het Station en het TT-circuit. Het andere deel tussen het Station en Marsdijk onder lijnnummer 3. Deze bus rijdt van het station als lijn 50 naar Marsdijk en dan terug naar het station als lijn 3, dus een rondje met de klok mee en niet via het centrum. Tijdens deze dagen rijdt lijn 1 dag en nacht, minimaal drie keer per uur maar meestal vaker. Dat is overigens op vrijdag ook al zo, maar dan wordt nog wel twee maal per uur de hele route naar Marsdijk gereden. Lijn 3 rijdt in het weekend net zo vaak als lijn 1 normaal doet.

Er rijdt een speciale lijn 2 op het traject Campings De Boer en Witterzomer – Centrum – Station. Deze lijn rijdt op vrijdag en zaterdag, ‘s middags, ‘s avonds en ‘s nachts. Onderweg rijdt de bus langs alle belangrijke campings in Witten en Assen.

Verder rijden er speciale ritten op de lijnen 14, 20, 21, 22, 50, 110, 115 en 419. Daarnaast rijdt de speciale lijn 23 op het traject Assen – Hoogehalen – Westerbork en de Arriva-lijn 815 op de route Assen – Oosterwolde – Veenhuizen. Op deze lijnen en de lijnen 20, 22, 50, 110 en 419 rijden ook ‘s nachts bussen.

Tijdens de nachten en evenementen geldt er een speciale perronindeling op het busstation van Assen, dat normaliter wordt ingedeeld door de chauffeurs zelf op basis van drukte. Op onderstaand kaartje staan de belangrijkste (nacht-)lijnen aangegeven met hun bijbehorende perrons.

In de extra bussen is de OV-chipkaart geldig, evenals het speciale 5-Eurokaartje voor evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *