Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Van 27 tot en met 30 juni vinden de TT-races en veel randactiviteiten in Assen plaats. Traditioneel rijden hier veel extra bussen.

Buslijn 1 rijdt naar het TT-circuit vanaf het station. Deze lijn rijdt van vrijdag tot zondag dag en nacht. Op zondag rijdt lijn 1 uitsluiten tussen het station en circuit. Het deel van de route tussen het station en Marsdijk wordt eenmalig gereden door de tijdelijke lijn 3. Deze lijn rijdt een rondje; vanaf het station wordt via de route van lijn 50 naar de M.L. Kingweg gereden, vervolgens rijdt de bus via de route van lijn 1 naar het station.

Lijn 1 komt langs diverse TT-campings. Veel andere campings worden bediend door de speciale lijn 2. Deze rijdt vanaf het station via de Europaweg Zuid naar Witten en Camping Witterzomer en Camping De Boer. Voor de lijnen 1 en 2 is reizen met de OV-chipkaart mogelijk, maar er is ook een retourticket van vijf euro te koop bij de chauffeur.

Dan zijn er nog de extra ritten op diverse buslijnen. De lijnen 20 (donderdag- en vrijdagavond en zaterdag en zondag tot Dieverbrug), 22, 23, 24 (vrijdag en zaterdag), 50, 83, 110 (tot Gieten), 121 (sneldienst Emmen via Schoonloo en Grolloo, vrijdag en zaterdag), 419 en 815 (nachtbus Assen – Oosterwolde via Smilde en Appelscha) rijden van donderdag t/m zaterdag een groot deel van de nacht of de hele nacht. Vanwege de knip in lijn 20 rijdt er op de momenten dat lijn 20 in Dieverbrug eindigt een lijn 120 tussen Dieverbrug en Meppel. Deze lijn rijdt niet ‘s nachts.

Tijdens het TT-festival is in de extra streeklijnen (behalve de Arriva-bussen) naast de reguliere vervoersbewijzen een speciaal TT-festival Retourkaartje te koop voor 10 euro. Deze is geldig vanaf 18:00 uur ‘s avonds tot 7:00 ‘s ochtends en is te koop in de extra buslijnen en Qliner 312.

Alle vertrektijden zijn te raadplegen via de reisplanner op de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *