Er komt een tijdelijke overstaphalte bij Bareveld bij de N33. Dat meldt RTV Drenthe.

Burgemeester en wethouder van Aa en Hunze stelde de nadelige gevolgen van de nieuwe dienstregeling voor inwoners van Annerveenschekanaal, Gieterveen en Eexterveen aan de kaak. In de plannen voor de busdienstregeling van volgend jaar wordt lijn 110 vervangen door de snellere Qliner 310 en krijgt lijn 74 een andere route. Daardoor komen de dorpen op grotere afstand van de bushalte te liggen.

De overstaphalte is niet direct een volledige oplossing voor het probleem. Daarom blijven B&W in gesprek met het OV-bureau over de situatie. Misschien komt er een definitieve bushalte bij De Hilte aan de N33. De provincie wil daarover in gesprek met Rijkswaterstaat, maar eventuele realisatie kan een flinke tijd in beslag nemen.

Een gedachte over “Toch overstaphalte bij Bareveld”
  1. Helemaal nu ik de nieuwe dienstregeling met tijden heb gezien van de 74 begrijp ik niet dat ze de bus niet beter via Bareveld naar Gieten kunnen laten rijden. Is al die extra financiële toestanden ook niet nodig geweest met dure haltes. Nu moet je straks 10 minuten wachten in Veendam op de trein. Duurt veel langer om in Groningen te zijn. En het is een stuk duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *