Foto: Twitter/Jorne Bonte

Rond de festiviteiten tijdens de TT-week in Assen (21 tot en met 25 juni) rijden er veel extra bussen en buslijnen rondom de Drentse hoofdstad. Een overzicht.

Stadslijn 1 rijdt van vrijdagavond tot en met zondagochtend constant (op de piekmomenten iedere twee minuten) op het trajectdeel Station – TT-Circuit. Deze lijn rijdt langs de meeste TT-campings, zoals de Eurocamping, Camping Zuid en Jan en Bertha. Ook wordt de speciale lijn 2 aan de stadsdienst toegevoegd. Deze rijdt rijdt donderdag 22 juni van ongeveer 5 uur ’s middags tot 4 uur ’s nachts, vrijdag 23 juni van ongeveer 5 uur ’s middags tot 6 uur ’s nachts en op zaterdag 24 juni van ongeveer 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s nachts tussen Camping Witterzomer en het station.

In de regio rijden de volgende lijnen extra of speciaal:

  • 20 (Dieverbrug – Smilde – Assen); dag en nacht van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni, ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni tot ongeveer 4 uur.
  • 21 (Emmen – Schoonebeek – Assen); op zondagmiddag 25 juni extra ritten
  • 50 (Groningen – Assen); dag en nacht van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni, ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni tot ongeveer 4 uur.
  • 110 (Veendam – Gieten – Assen); dag en nacht van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni, ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni tot ongeveer 4 uur
  • 419 (Nachtbus Groningen – Assen); extra ritten ‘s nachts, direct via de A28
  • 815 (Oosterwolde – Assen); extra ritten donderdagavond- en nacht, vrijdagavond- en nacht en zondagavond- en nacht

Op al deze ritten zijn de reguliere vervoersbewijzen geldig. Voor de losse kaartverkoop is er een extra verkooppunt aanwezig op het station in Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *