Foto: Facebook/Zone 04

Het weggetje naar de achterkant van het Hoofdstation in de stad, ook wel de bufferplaats, is overkapt door een loopbrug van het Hunzehuis (het gele gebouw). Daar kunnen door de lage hoogte van een hoogteaanduiding de dubbeldekkers van lijn 300 niet onderdoor. Zij rijden daarom bij aankomst in Groningen een extra rondje over het Hereplein. Althans, dat is de bedoeling.

Chauffeurs kunnen soms een foutje maken. Dat deed één van de Qbuzz-chauffeurs vandaag ook met een dubbeldekker. Hij of zij probeerde wel de achterkant van het station te bereiken, en kwam daardoor klem te zitten onder die hoogtebalk. Een omstander van het tafereel maakte de typische verticale smartphonebeelden en stuurde deze naar stadsblog Sikkom, die deze op Twitter plaatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *